TU Delft

Opdracht: De Nieuwe Lijn
Sector: Onderwijs
Product: Interviews
Jaar: 2022
Doelgroep: Publiek

Jacopo Zani

TU Delft Best Graduates

Jaarlijks nomineren de 8 faculteiten van TU Delft hun beste afstudeerder. Op 22 november 2022 vond de TU Delft Best Graduate Award Ceremony plaats. Acht afgestudeerde masterstudenten vertelden over hun innovatieve onderzoek en de resultaten van hun afstudeerscriptie. Ik mocht twee van hen interviewen voor de website. Interessante gesprekken met twee maatschappelijk bevlogen kersverse ingenieurs.

Masterstudent Teus van Dam,  Best Graduate 2022 van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen:  Om de ideale locatie voor de bouw van bijvoorbeeld een wolkenkrabber, windmolenpark of brug te bepalen, is normaal gesproken duur boorgatenonderzoek nodig om de stevigheid van de ondergrond te bepalen. Teus onderzocht een alternatieve methode waarbij aanzienlijk minder van zulke boorgaten nodig zijn.

Masterstudent Jacopo Zani, Best Graduate 2022 van de faculteit Bouwkunde met een master Architecture, Urbanism and Building Sciences: Jacopo ontwikkelde een unieke visie op de herontwikkeling van de vervallen mijnstad Waterschei in de Belgische gemeente Genk. Sociale cohesie en ruimte voor de natuur staan daarbij centraal, net als een nieuwe rol voor de architect.

 

Scroll to top